Menu

Heren1

Xanthos H1 wint ondanks matig niveau

Op 13 december speelden de volleyballers uit Zetten hun laatstecompetitiewedstrijd van 2014. Dit keer was Agilitas Arnhem de tegenstander; een nieuweling in de Promotieklasse.

De 1e set had Agilitas het meteen moeilijk met de aanvalsdruk van de Zettenaren. Dit, in combinatie met de grote foutenlast bij de Arnhemmers, zorgde ervoor dat de set snel voorbij was met 25-16.
Set 2 verliep compleet anders. Agilitas kon beter antwoord bieden, en dit keer ging bij Xanthos van alles mis. 2 wissels aan het einde van de set konden niet voorkomen dat Agilitas de set binnen haalde met 25-22.
In de 3e set voerde coach Ed Hofstede wat wijzigingen door in zijn opstelling. De thuisploeg kreeg bij vlagen weer het sprankelende spel van set 1 terug, waarbij met name de blokpunten van Arjan Brekelmans en de buitenaanvallen van aanvoerder Mark den Hartog indruk maakten. Een solide 25-20 setstand zorgde voor een 2-1 voorsprong van Xanthos.
De 4e set haalde Agilitas nog 1 keer alles uit de kast. De gehele set ging gelijk op, waarbij de thuisploeg met 26-24 de gelukkigste was. En zo blijft Xanthos, mede dankzij deze geflatteerde 3-1 overwinning, volop meedoen bovenin de promotieklasse.
Op 17 januari speelt Xanthos, nummer 3, tegen Woudenberg die momenteel 2e staat.
Een belangrijke wedstrijd die bepalend kan zijn voor kansen op een hoge klassering.

Wintersport 2011 Xanthos Heren 1

Hieronder vind u een verslag van de wintersport vakantie 2011 van Heren 1:

(geschreven door Jacques en Edo van Leersum, trainers van H1)

HET HOOGTEPUNT 2011???

Dit seizoen zijn wij begonnen als trainers van heren 1 van Xanthos. Voor ons een nieuw avontuur en voor het eerst in ons trainersbestaan een club van over de Rijn. Een geweldige uitdaging en als jonge, “ambitieuze” trainers ga je voor de hoofdprijs. Het kampioenschap moet toch het hoogtepunt worden van het seizoen! Maar hoe anders is dat bij Xanthos. Al wekenlang wordt gesproken over een ander hoogtepunt en alles moet daarvoor wijken.

Wintersport 2012 Xanthos heren 1.

Het zal je toch niet gebeuren dat de Elfstedentocht verreden wordt op het moment dat wij in Oostenrijk op de lange latten staan!! Dat was de vraag in het bitterkoude Nederland in de dagen voorafgaand aan onze afreis op donderdag 9 februari naar het besneeuwde Oostenrijk. De avond ervoor kwam het verlossende antwoord ``It giet nie oan``. Voor menigeen een teleurstelling, voor anderen een bevrijding. Had er zelf niet aan moeten denken dat ik in Oostenrijk zou zitten en in Friesland de Elfstedentocht plaats zou vinden. Niet dat ik zelf mee zou doen maar het is de sfeer, de hectiek, de heroïek en de pracht om dat van nabij, ook al is het voor de televisie, te beleven met een “Sonnemaatje” onder handbereik. De tocht is van de baan en wat staat ons dan nog in de weg om optimaal het hoogtepunt van Xanthos heren 1 te beleven. In de competitie gaat het niet al te best, we staan zelfs als hekkensluiter genoteerd in de derde divisie. Niet dat de mannen daar onder gebukt gaan en het zal zeer zeker ons wintersportweekend niet nadelig beïnvloeden. Sterker nog, ze hebben er zelfs nog meer zin in en zien het als een perfect alternatief. “Vlammen” daar op de bergen. Arvevo 3 kan zaterdag a.s. de ``pot``op. Ze bekijken het maar, wij gaan lekker bergje op, bergje af.