Menu

nieuws

Wij zoeken vrijwilligers!

Binnen Xanthos zijn al verschillende vrijwilligers actief, maar helaas nog niet genoeg! 

Vrijwilligers zijn hard nodig omdat er veel geregeld moet worden om iedereen met plezier wekelijks z’n balletje te laten slaan. Vanuit het bestuur hopen we dat meer leden, en betrokkenen van Xanthos die geen lid zijn, open staan om de club een handje te helpen.

Daarom zijn we hard opzoek naar mensen die iets extra’s willen betekenen zodat iedereen met plezier kan blijven volleyballen. We hopen dat binnen het team een aantal leden iets willen betekenen zodat elk team vertegenwoordigd is!

We zoeken graag leden of externe die de club willen helpen door middel van:

Bestuurslid en voorzitter
Met ingang van het nieuwe seizoen zoeken wij een nieuw bestuurslid. Taken worden onderling verdeeld, dus we kijken ook naar wat je leuk vind om te doen. Denk hierbij aan teamzaken zoals spelerskaarten controleren, ledenwerven samen met de commissies, bouwen aan de naamsbekendheid van de club, hoe zien we er over 10 jaar uit, interne communicatie of materiaal beheer. 

Ook zoeken we iemand die de functie van voorzitter wil bekleden. Het huidige bestuur heeft de taken omtrent de uitvoering van het beleid verdeeld over de huidige leden. Het zal dus alleen gaan om het voeren van de titel “voorzitter” en fungeren als het officiële aanspreekpunt.

Scheidsrechterscoördinator
In deze rol maak je in september en januari een indeling van scheidsrechters. Hierbij let je op wie welke wedstrijd kan en mag fluiten. Vervolgens zorg je dat dit overzicht fysiek in het hok hangt en op de site gepubliceerd staat. Ook hopen we dat je een manier weet hoe we de drempel om te fluiten kunnen verlagen en hoe jeugdige spelers begeleiding krijgen met fluiten. Heb je zelf andere ideeën dan is hier alle ruimte voor!

Evenementencrew
Op dit moment organiseren Jeroen Kornaat en Melissa Burgers evenementen voor de vereniging. Dit gaat nu om het basisscholen volleybaltoernooi, vrijwilligersuitjes en de jaarafsluiting. Heb je ideeën voor verenigingsuitjes, toernooien of bijv. bezoek aan wedstrijden van Oranje? We willen graag weer een volwaardige crew bouwen zoals voorheen! Heb je zelf een leuk idee zoals een bierproeverij voor de gehele club? Iedereen is vrij dit te organiseren (in overleg met het bestuur)!

Aanlevering wedstrijdverslagen/foto’s
We zoeken iemand die het aanleveren van de wedstrijdverslagen en wedstrijdfoto’s coördineert. Je bent onderdeel van de Communicatie Commissie van Marit en Esmé. Je maakt een indeling met wanneer welk teams hun wedstrijdverslag moeten aanleveren en plaatst deze z.s.m. op social media, de website en in de krant. Zo houden we de vereniging levendig en blijft iedereen een beetje op de hoogte van elkaar!

We zoeken graag leden die de club willen helpen door middel van:
- Scheidsrechter t/m 1ste klasse (dit is geen cursus meer!)
- (Hulp-) trainer
- Enkele clinics geven namens de vereniging om jeugd te enthousiasmeren
- Beheer van het hok
- Ballentassen innemen en ballen oppompen einde seizoen
- website beheer

Welke rollen zijn de afgelopen tijd vervuld:

- Jeugdcommissielid
- Realiseren van de gehele communicatiecommissie
- Sponsorcommissielid
- Evenementencrewlid
- Trainers

We willen jullie bedanken voor jullie inzet! 

Heb je zin om wat voor de vereniging te doen of heb je contacten waardoor wij ons als vereniging beter op de kaart kunnen zetten? LAAT HET ONS WETEN VIA This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of benader Maarten, Guido, Nico, Claudia, Melissa of een van de commissies persoonlijk! 

 

 

Xanthos speelt in maart t/m mei 2022 in de Mammoet

Vanaf dinsdag 29 maart wordt sporthal de Wanmolen in Zetten gebruikt voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Dit betekent dat Volleybalvereniging Xanthos de komende tijd geen gebruik maakt van de sporthal. 

Tot vrijdag 6 mei vinden de wedstrijden en trainingen plaats in sporthal de Mammoet te Zetten (naast middelbare school het HPC). Trainingstijden blijven hetzelfde. De nieuwe wedstrijd locatie staat vermeld in de Nevobo app. Het adres van de Mammoet is de Mammoetstraat 3, 6671 DL Zetten.

Coronamaatregelen per 12 november | Xanthos

Beste leden en bezoekers van Xanthos,

 

Per zaterdag 12 november zijn er weer nieuwe coronamaatregels van kracht. Naast een verplicht coronatoegangsbewijs in combinatie met het tonen van een identiteitsbewijs (alleen voor volwassenen van 18 jaar en ouder) gelden ook de volgende maatregelen:

Geen publiek bij amateur- en topsport
Per morgenavond 18.00 uur is 3 wekenlang geen publiek toegestaan voor de amateur- en topsport, binnen en buiten. Deze maatregel geldt zowel voor wedstrijden als trainingen. Een coronatoegangsbewijs (CTB) blijft verplicht om deel te kunnen nemen aan georganiseerde sport. Er geldt geen eindtijd om te kunnen sporten.

Geen coronatoegangsbewijsplicht voor betaalde krachten en vrijwilligers
Betaalde krachten en vrijwilligers hoeven geen CTB te laten zien op het moment dat zij een functie voor de sport vervullen in een binnensportlocatie. Zodra zij geen taak of functie meer vervullen, verlaten zij de sportlocatie.

Sportkantine sluit om 20.00 uur
In de kantine zijn vaste zitplaatsen verplicht, tenzij er sprake is van afhaal. Wanneer je plaatsneemt in de kantine is het tonen van een CTB verplicht. De kantine sluit om 20.00 uur. Dit geldt voor iedereen.

Hoe zit het met noodzakelijke rij-ouders van uitspelende teams?
De noodzakelijke rij-ouders zijn welkom in de sporthal of op de tribune. Op die plekken zijn zij niet CTB-plichtig, maar worden gevraagd 1,5 meter afstand te houden en een mondkapje te dragen. Wanneer zij in de kantine plaats willen nemen, moeten zij wel een CTB laten zien.

Wat valt er onder een coronatoegangsbewijs:
– Geldige QR code (digitaal of op papier)
– Coronaherstelbewijs (CTB)
– Uitslag officiële negatieve test minder dan 24 uur oud

Maatregelen QR code scannen:

– Ieder team is zelf verantwoordelijk voor het scannen van de QR codes tijdens de trainingen. Dit kan ook doormiddel van een "QR-check afvinklijst". Deze ligt geprint in het hok. Scan één keer de QR codes van je team, vul dit in op het formulier en geef aan dat en wanneer de QR code is gescand. Lever dit formulier in bij het bestuur. 

– Tijdens thuiswedstrijden vragen wij de teams zelf om hun tegenstanders QR codes te scannen. 

Coronaregels:
• Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop.
• Heb je corona gerelateerde klachten? Blijf thuis en laat je officieel testen.
• Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen.
• Het advies is om onderling zoveel mogelijk 1,5 meter afstand te houden. Tijdens het sporten geldt dit niet.
• Neem de gebruikelijke veiligheids- en hygiëneregels in acht.

 

Het zijn vervelende regels die helaas nodig zijn. Laten we vooral met z'n alle proberen om te kunnen blijven volleyballen, publiek te ontvangen en gezond te blijven! 

 

Als er vragen zijn over het scannen, wedstrijden verzetten, regels etc. horen wij het graag!

 

Met sportieve groet,

Het bestuur Xanthos 

 

We need you! - Vrijwilliger bij Xanthos

Vacatures bij Xanthos

Op dit moment zijn we dringend opzoek naar nieuwe vrijwilligers bij Xanthos. Gelukkig hebben we al een aantal vacatures kunnen invullen zoals trainers, technische commissie en een evenementencrew-lid. Helaas is dit nog niet voldoende.

Ben jij of ken je iemand die het leuk vind om wat voor onze volleybalvereniging te betekenen? Het gaat specifiek om de volgende vacatures. 

1) Secretaris & voorzitter & algemeen bestuurslid

2) Scheidsrechterscoördinator (per 1 januari 2022)

3) Jeugdcommissielid

4) Evenementencrew (samen met Jeroen Kornaat H2)

5) Sponsorcommissie (mogelijk combi met evenementencrew gezien de vele overeenkomsten)

 

Wil je meer info of op een ander vlak ondersteunen? Laat het weten via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

 

Corona-regels in de Wanmolen Sportzaal

De overheid scherpt de corona-maatregelen weer aan. Gelukkig mogen we blijven volleyballen, maar er zijn wel wat veranderingen in het coronaprotocol.

Coronatoegangsbewijs

Iedereen moet een coronabewijs kunnen tonen om de sporthal te mogen betreden. Zorg er dus voor dat je altijd jouw coronabewijs mee hebt als je naar de sporthal komt. Zonder coronabewijs kun je niet deelnamen aan binnesport.

Tribunes gesloten op trainingsdagen

Omdat het helaas niet mogelijk is om de hele week te controleren, zijn de tribunes gesloten op doordeweekse dagen. Bij doordeweekse wedstrijden zal hier een uitzondering voor worden gemaakt.

Wij willen iedereen vragen zich aan de corona-regels te houden. Voor vragen kun je terecht bij This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.