Menu

Xanthos H1 wint ondanks matig niveau

Op 13 december speelden de volleyballers uit Zetten hun laatstecompetitiewedstrijd van 2014. Dit keer was Agilitas Arnhem de tegenstander; een nieuweling in de Promotieklasse.

De 1e set had Agilitas het meteen moeilijk met de aanvalsdruk van de Zettenaren. Dit, in combinatie met de grote foutenlast bij de Arnhemmers, zorgde ervoor dat de set snel voorbij was met 25-16.
Set 2 verliep compleet anders. Agilitas kon beter antwoord bieden, en dit keer ging bij Xanthos van alles mis. 2 wissels aan het einde van de set konden niet voorkomen dat Agilitas de set binnen haalde met 25-22.
In de 3e set voerde coach Ed Hofstede wat wijzigingen door in zijn opstelling. De thuisploeg kreeg bij vlagen weer het sprankelende spel van set 1 terug, waarbij met name de blokpunten van Arjan Brekelmans en de buitenaanvallen van aanvoerder Mark den Hartog indruk maakten. Een solide 25-20 setstand zorgde voor een 2-1 voorsprong van Xanthos.
De 4e set haalde Agilitas nog 1 keer alles uit de kast. De gehele set ging gelijk op, waarbij de thuisploeg met 26-24 de gelukkigste was. En zo blijft Xanthos, mede dankzij deze geflatteerde 3-1 overwinning, volop meedoen bovenin de promotieklasse.
Op 17 januari speelt Xanthos, nummer 3, tegen Woudenberg die momenteel 2e staat.
Een belangrijke wedstrijd die bepalend kan zijn voor kansen op een hoge klassering.