Menu

Wedstrijdverslag heren 1 van 24.09.2016

Zaterdag 24 september was het zover; de 1e competitiewedstrijd van het seizoen voor Heren 1. Dit seizoen licht gewijzigd ten opzichte van vorig jaar (Bart erbij in plaats van Jarco), mocht worden begonnen met een thuiswedstrijd tegen Pegasus uit Nijmegen. Een lastige ploeg die vorig seizoen boven de Zettenaren is geëindigd. Mede door een moeizame oefen-fase waren de verwachtingen niet erg hoog.

Xanthos kwam goed uit de startblokken, en nam meteen een kleine voorsprong. Pegasus, een ervaren ploeg die weinig fouten maakt, kwam vrij snel terug en liep zelfs wat uit. Xanthos kreeg moeilijk grip op de slimme aanvallen van Pegasus, en kon zich na 25-19 verlies opmaken voor de 2e set.

Set 2 ging erg gelijk op, waarbij Xanthos meer tegenstand bood. Door toegenomen service-druk werd het spel van de Nijmegenaren regelmatig ontregeld; met wat geluk haalde Xanthos de set binnen met 26-24.

In de 3e set bleef de Nijmeegse verdediging moeite houden met de service-druk van Xanthos; de Nijmeegse spelverdeler moest heel wat sprintjes trekken om de bal nog bij een aanvaller te krijgen. Xanthos bleef solide doorspelen, en had de verdediging goed op orde. Daarnaast vielen Nico’s middenaanvallen en Mark’s 3-meterballen op. Met 25-17 haalde Xanthos deze set overtuigend binnen.

Set 4 leek een kopie van de 3e set te worden; helaas liet Xanthos het halverwege de set weer spannend worden. In de slotfase kreeg Pegasus kans om de set binnen te halen, maar het waren enkele belangrijke blokpunten van Pascal en Mark die tot 26-24 setwinst en de 3-1 overwinning leidden. Een geweldige start van het seizoen!

De volgende thuiswedstrijd staat op 8 oktober om 14u00 gepland tegen BOVO.