Menu

Xanthos h1 beleeft slopende vijfsetter

Zaterdag 8 oktober stond er weer een mooie wedstrijd op de planning voor de volleyballers uit Zetten. BOVO uit Aalten kwam op bezoek; een geduchte tegenstander die dit seizoen nog geen punt had verloren. Coach Ed Hofstede had al voorspeld dat dit een wedstrijd zou zijn waar het om de details ging, en dat kwam ook zeker uit.

In de 1e set ging het erg gelijk op, waarbij zowel BOVO als Xanthos de verdediging goed georganiseerd hadden. Harde aanvallen over en weer, maar geen van beiden kon echt uitlopen op de ander. Bij een stand van 18-18 was een service-serie van Bart van Schijndel doorslaggevend, waarna Xanthos de set met 25-19 binnen haalde.

Set 2 was net als de 1e erg spannend, met diverse lange rally’s. BOVO nam meer initiatief, en liep enkele punten uit. Xanthos knokte zich aan het einde nog terug, maar het was net niet genoeg; 23-25.

De 3e set keek Xanthos al snel tegen een achterstand aan; BOVO kon dit vasthouden en nam met 25-20 een 2-1 voorsprong.

Set 4 zette Xanthos nog alles op alles om de stand weer gelijk te trekken. Ondanks goed spel van de Zettenaren kwam BOVO tot een 21-18 voorsprong. Diverse prachtige rally’s, met fabelachtige reddingen van Frank de Wit en harde middenaanvallen van Nico Baars, zorgden voor een wending en brachten Xanthos op 24-23. Een ware thriller volgde, waarin Xanthos maar liefst 9 setpunten kreeg. De goed gevulde tribune kon opgelucht adem halen, toen Xanthos met 35-33 de set binnen haalde.

De 5e set zette Xanthos meteen druk en hield dit tot 5-5 goed vol. Helaas volgde bij Xanthos een serie aan individuele missers, tezamen met degelijk spel van BOVO; na ruim 2 uur spelen mocht BOVO als winnaar van het veld.

Op zaterdag 29 oktober staat de volgende thuiswedstrijd gepland. Om 16u00 komt Dynamo Apeldoorn op bezoek.