Menu

Incompleet Xanthos haalt prima resultaat

Na 2 volleyballoze zaterdagen stond 29 oktober weer een mooie wedstrijd op de agenda voor de heren. Dynamo Apeldoorn 3 werd ontvangen in de Wanmolen; een nieuweling in de 3e divisie die net als Xanthos in de middenmoot staat.

Door afmelding van middenman Pascal (vanwege ziekte) werd coach Ed gedwongen om voor een creatieve opstelling te kiezen. Buitenaanvaller Arjan mocht voor het eerst in lange tijd op midden aan de slag. Xanthos begon geconcentreerd waarbij opviel dat er amper fouten werden gemaakt. Dynamo werd goed onder druk gezet, waardoor hun set-ups voorspelbaarder en minder scherp bij de aanvallers kwamen. Xanthos haalde de set met 25-16 binnen.

Set 2 begon het jonge Dynamo met gewijzigde opstelling, en kreeg Xanthos te maken met een buitenaanvaller die de ballen met grof geweld binnen de lijnen sloeg; later bleek dat hij ervaring had op Eredivisie-nivo incl. Jong Oranje. Dynamo kwam op voorsprong, maar ook nu lieten de Zettenaren zich niet gek maken. De verdediging, onder leiding van libero Frank, kreeg meer grip op het Apeldoornse geweld. Bart en Pieter wisselden harde klappen met slimme prikballen af; 25-21.

In de 3e set leek alles voor Xanthos goed te vallen. Opvallend veel blokpunten, een lange service-serie van Koen, samen met hard werken van iedereen, zorgde voor een overtuigende 25-13.

Set 4 zette Dynamo nog 1 keer aan om niet met lege handen naar huis te gaan. Deze veruit spannendste set eindigde in een thriller die uiteindelijk met 30-28 door Dynamo werd binnen gehaald. Ondanks dat was Xanthos zeer tevreden met de 3-1 uitslag, waardoor het zich in de subtop nestelt.

De volgende thuiswedstrijd vindt op dinsdag 15 november plaats; om 19u30 wordt een spannende pot verwacht tegen directe concurrent Scylla Wageningen.