Menu

Veerkrachtig xanthos wint boeiende 5-setter

Op zaterdag 10 december stond de laatste thuiswedstrijd van het jaar gepland. Reflex Duiven kwam op bezoek; een jonge ploeg die vecht tegen degradatie.

De Zettenaren kwamen goed uit de startblokken naar een comfortabele 9-3 voorsprong. Kort daarna kwam er een wending; Xanthos maakte de aanvallen niet af, en Reflex scoorde diverse punten door met name hoog tegen het blok aan te slaan. Reflex ging gretig verder, en haalde de 1e set met 25-21 binnen.

Met de boodschap om meer lef te tonen, werd de 2e set begonnen. Het ging lange tijd gelijk op, waarbij Xanthos beter speelde maar nog wel een hoge foutenlast had. In het spannende einde was Reflex de gelukkigste; 26-24.

Ondanks de 2-0 achterstand weigerde Xanthos de overwinning uit zijn hoofd te zetten. De sterk spelende Pascal van Meerten haalde diverse punten binnen door diepe aanvallen met slimme prikballen te varieren. Xanthos kwam op voorsprong, en speelde de set soepel uit, al waren er meerdere setpunten nodig om op 1-2 te komen; 25-23.

Set 4 wist Xanthos het betere spel voort te zetten. De verdediging, onder leiding van libero Frank de Wit, bleef prima lopen, waardoor spelverdeler Koen Scholtes genoeg variatie erin kon houden. Reflex begon meer fouten te maken, en kon niet voorkomen dat er een 5e set nodig was om te bepalen wie de winnaar werd; 25-18.

De 5e set liep Xanthos snel uit naar 8-5, maar Reflex knokte zich terug. Enkele cruciale aanvallen van aanvoerder Mark den Hartog leidden de zwaarbevochten 3-2 overwinning in;