Menu

Xanthos H1 grijpt net naast punt tegen koploper

Op dinsdag 10 januari stond de 1e wedstrijd van 2017 gepland voor de volleyballers uit Zetten. Er stond meteen een zware pot op de agenda; het ervaren Vocasa Nijmegen, koploper in de Regiodivisie met pas 5 sets verlies dit seizoen, kwam op bezoek.

Xanthos begon de wedstrijd met een valse start en keek al snel tegen een achterstand aan. Vocasa oogde niet echt gretig, maar met hun degelijke spel werden toch eenvoudig de punten binnengehaald. Xanthos begon halverwege de set beter te draaien, en vocht zich terug. Deze inhaalactie startte te laat, waarbij een dubieus besluit van de scheidsrechter de genadeklap was; 23-25 verlies.

Met het gevoel dat er wat te halen valt, werd set 2 begonnen. Het ging gelijk op, waarbij ondermeer Pieter Koldenhof goed afwisselde tussen harde klappen en prikballen. Ook Bart van Schijndel sloeg menig punt binnen tegen zijn oude club. Degene die de “meeste punten binnen haalde” was de 2e scheidsrechter die meer dan 5 keer een voetfout zag bij beide teams. Een mindere fase aan het eind zorgde toch voor een 25-17 winst van de bezoekers.

De 3e set was vergelijkbaar met zijn voorganger; lange tijd het gevoel hebben dat je goed mee kan maar uiteindelijk toch met ruim verschil (25-18) de set verliezen.

Set 4 leidde het harde werken van Xanthos dan eindelijk tot een voorsprong. Spelverdeler Pascal van Meerten wist aanvoerder Mark den Hartog goed te vinden. Xanthos zag na 17-12 de voorsprong geleidelijk slinken, maar kreeg nog wel een setpunt. Dit werd niet verzilverd, waarna Vocasa via sterk verdedigen en slim aanvallen toch de 4-0 overwinning binnenhaalde. Xanthos kon richting de douches met het gevoel dat het toch zeker 1 set had moeten winnen tegen de nr. 1.

De volgende thuiswedstrijd staat zaterdag 28 januari om 18u00 gepland tegen SDS Voorthuizen.