Menu

Nieuws

Dovol Heren 1 te sterk voor Xanthos Heren 3

Op dinsdag 19 februari stond opnieuw de derby tussen Xanthos en Dovol op het programma. Het eerder onderlinge duel in Dodewaard op 6 november jl. werd vrij gemakkelijk met 0-4 door Xanthos gewonnen. De uitslagen van Dovol van de laatste weken maakte echter al duidelijk dat zij met een opmars bezig zijn in deze 2e klasse, dus de verwachting was dat de heren van Xanthos niet nog een keer zo makkelijk zouden winnen.

Op voorhand was dit al een legendarische wedstrijd, aangezien Xanthos met maar liefst 12 spelers aantrad. De grootste verrassing was de terugkeer van sterspeler Sven Wiggelo, die als gevolg van knieproblemen ruim een jaar niet had gespeeld.

De eerste set verliep eigenlijk zonder al teveel problemen. In tegenstelling tot eerdere wedstrijden begon Xanthos geconcentreerd en vol passie aan de wedstrijd. Vooral Pieter Koldenhof en Sven Wiggelo maakten het verschil. Dit resulteerde in een vroege voorsprong die niet meer uit handen werd gegeven: 25-18.

De scherpte en de zuiverheid was daarna uit het spel van Xanthos verdwenen. Bij Dovol was het omgekeerde het geval, waardoor zij al snel afstand namen. Ondanks verwoede pogingen om te verdedigen, met name door een aantal goede blokkeringen van Arno Weijs, trok Dovol de 2e set naar zich toe: 18-25.

De 3e set verliep eigenlijk soortgelijk als de 2e set, waarbij Xanthos zelf steeds meer fouten maakte. Tegenstander Dovol groeide hierdoor in de wedstrijd en won de 3e set met 16-25.

In een poging de wedstrijd te kantelen bracht Xanthos een aantal verse krachten in het veld, maar dit veroorzaakte aanvankelijk alleen maar meer onrust. Dovol leek redelijk simpel af te stevenen op een afgetekende setwinst. Kantelpunt in deze set was echter een uitstekende opslagserie van spelverdeler Erik den Hartog die het verschil in punten flink terugbracht. Vervolgens was het de beurt aan middenaanvaller Ronald van Osch om punt na punt te scoren, waardoor de achterstand ineens helemaal ongedaan was gemaakt. Bij een tussenstand van 24-24 werd Dovol opeens nerveus, aangezien de wedstrijd leek af te stevenen op een 5e set. In de spannende slotfase gaven beide teams elkaar weinig toe, totdat de heren van Xanthos jammerlijk in de fout gingen. Met 28-30 won Dovol ook de 4e set waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-3 overwinning voor de gasten uit Dodewaard.

Ondanks dit verlies blijft Xanthos Heren 3 stevig staan op de vijfde plek van de ranglijst. De eerstvolgende wedstrijd is op donderdag 7 maart, uit in Barneveld tegen SSS 7.