Skip to main content

H2 - Pegasus H6: een uitputtingsslag!

Heren 2 is op 4 april op bezoek bij Pegasus 6, dit team staat 1 plek boven ons, dus we verwachten een spannende pot. Na blessureleed in ons team, zijn we weer met z’n allen op pad. Zelfs Jurriaan Langelaar, onze libero, is speciaal uit België teruggereisd om voor het team de ballen van de grond te duiken en de verdediging aan te sturen. Op de heenreis dit keer geen tractorpaden en ook Jaro heeft op zijn eigen wijze gezorgd dat alle stoplichten op groen staan, zodat we keurig op tijd in Nijmegen arriveren.


Na het inspelen en inslaan zie je dat het team er klaar voor is, de ballen klappen met veel geweld in het volleybalveld. De eerste set starten we goed, vooral Mark Willemsen is na een tijdje afwezig zijn door een blessure, weer helemaal op dreef en springt hoog boven het net uit om de ballen goed naar beneden te kunnen smashen. Dat mag ook wel naar al zijn hersteltraining thuis in het schuurtje, maar goed dat hij er weer bij is. De tegenstander is taai en op het eind van de set draaien de kansen en pakken ze met 25-23 de set. Balen dus, maar nieuwe kansen moet je pakken, volgens de geblesseerde Maarten Boersma en nu dus coach langs de kant.


In de 2e set wordt de stand recht getrokken door een aantal “kill” bloks van Luca en ook zeker een dikke service serie van Arjan den Hartog, die als aanvoerder, het team op sleeptouw neemt en zo de set binnen haalt met 25-20.


In de 3e set wordt hard gevochten en de stand gaat gelijk op. Jaro Pol scoort heel effectief een aantal ballen rechtdoor. Maar Pegasus is taai en verdedigt veel ballen. Gelukkig hebben we Imco op het midden die met een echte “Immie” score de bal dood weglegt naast het blok, waarop zelfs dit team geen antwoord heeft. De score loopt op tot ver boven de 25! Er lijkt geen einde aan te komen, totdat spelverdeler Thom Peele het genoeg vindt en dan maar zelf een bal hard binnen slaat binnen de 3 meter! We slepen de set binnen met 33-31 !!


De 4e set wordt in ons voordeel beslist mede dankzij serveerwerk van Jeroen.