Skip to main content

De club

Volleyballen bij Xanthos staat bekend als sportief en plezierig, iets wat de vereniging graag uitdraagt. Zo wordt er hard gewerkt tijdens de trainingen, maar is een drankje achteraf net zo belangrijk. De club bestaat op dit moment uit ongeveer 150 leden, van alle leeftijden en waarbij iedereen telt. Bij ons ben je geen nummertje, maar doe jij ertoe als mens. De vereniging staat open voor iedereen die wil (leren) volleyballen en we bieden volleybal zo veel mogelijk aan op ieders niveau. We hebbeb op dit moment 5 herenteams, 2 damesteams, 1 recreantenteam, 3 jeugdteams en 4 CMV-teams.

Onze vele vrijwilligers staan bij ons hoog in het vaandel, want zonder vrijwilligers kunnen wij niet bestaan. Onze vrijwilligers houden zich onder meer bezig met het mogelijk maken van trainingen en wedstrijden, met goed materiaal en in een veilige omgeving. Daarnaast zorgen zij voor de nodige communicatie via social media en de website en organiseren zij vele leuke activitieten. De vereniging is vanzelfsprekend ontzettend blij met de vele vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor de club.

Bij Xanthos volleyballen betekent dat jij op dinsdag en/of donderdag te vinden bent in de sporthal tijdens je training of wedstrijd. De thuiswedstrijden zijn op dinsdagen en zijn altijd een feestje met supporters op onze Arie Hoogerbrugge tribune. We proberen altijd meerdere thuiswedstrijden tegelijk te plannen, waardoor je altijd in een gezellige ambiance speelt. We vinden onderling contact tussen leden namelijk minstens zo belangrijk als alleen het spelen met je eigen team. De vereniging is er voor iedereen en jij moet je onderdeel voelen van de vereniging!

Onze verenigingskleuren zijn groen, wit en zwart. We spelen zo veel mogelijk allemaal in dezelfde shirts. Hiervoor hebben wij een samenwerking met Brugman en Deventrade. Via de webshop voor Xanthos-leden kun je voordelig volleybalkleding en overige attributen bestellen, waarmee je ook nog eens de vereniging ondersteunt.