Skip to main content

H5 - Aetos H8: weer een topwedstrijd van Xanthos Heren 5

Dinsdagavond 30 januari speelde H5 een inhaalwedstrijd tegen Aetos H8. Op papier sowieso al een lastige pot, maar dit keer waren de omstandigheden voor Xanthos ook nog eens verre van ideaal. Een groot deel van het team was door ziekte, zeer en andere ongemakken behoorlijk uitgedund. Daar kwam nog bij dat het team het met slechts 1 spelverdeelster moest doen. Aanvulling was dus noodzakelijk en werd gevonden in 2 jeugdleden en 1 ervaren dame uit D2.

Nu is in de wijde omgeving bekend dat dit team nooit de makkelijkste weg kiest en een uitdaging niet uit de weg gaat. Daarom werd besloten om deze avond volgens het 5-1 systeem te spelen, een systeem dat voor vrijwel iedereen onbekend was. Dat was nogal verrassend, en niet alleen voor de tegenstander. Toch pakte dit tactisch hoogstandje wonderwel goed uit, want Xanthos schoot uit de startblokken en stond in no-time met 13-4 voor. Nu is Aetos een sluwe tegenstander en halverwege de set ging het weer gelijk op, maar onder de bezielende leiding van de nestor van het team werd wel gewonnen met 25-23.

In dit soort wedstrijden met een experimentele opstelling is winnen van weinig belang, de grote winst zit in het opdoen van ervaring. De overige setstanden waren 23-25, 17-25 en 25-23. De laatste set ging verloren in 12-15. De tellers konden het nauwelijks bijbenen.

Na een enerverende avond werd duidelijk dat de aanstormende jeugd een veelbelovende toekomst tegemoet gaat. En terwijl de nestor zich aan de kant kon laven aan een energiereep ging de jeugd onvermoeibaar door. Dat werd ook gewaardeerd door het publiek, dat weer in grote getale aanwezig was.