Skip to main content

H5 - Waho H5: Xanthos jeugd breekt door!

Jongstleden dinsdag 5 maart speelde Xanthos H5 tegen Waho H5. De kern van dit Xanthos-team bestaat uit een stel oude knakkers die al sinds de oertijd samen spelen. Enkele jaren geleden is er verjonging in het team gekomen en dat was nodig ook, want met het klimmen der jaren stijgt namelijk ook het aantal blessures, wordt bewegingsvrijheid beperkt en neemt de reactiesnelheid zienderogen af. Naast andere ouderdomskwaaltjes betekent dat regelmatig uitval. Enkelen hebben zelfs permanent moeten afhaken.

Uit nood geboren speelt H5 dit jaar regelmatig met een aantal jeugdspelers. Die zijn nog soepel en slank, want bij hen is de onvermijdelijke vetaangroei nog niet ingezet. Daardoor wegen ze gemiddeld de helft van de ouderen en hebben ze een formidabele sprongkracht. Bovendien zijn ze gretig en dat is te merken. De oudere garde wordt op de trainingen regelmatig als schietschijf gebruikt en keert soms met blauwe plekken huiswaarts. Een enkeling troost zich nog met de gedachte ‘dat kon ik vroeger ook’, maar dat is natuurlijk tegen beter weten in.

Tijdens deze wedstrijd was het weer volop genieten van de aanstormende jeugd. Het talent is er, maar het constante spel mist nog. Gelukkig stond er ook nog wat ervaring in het veld. De ‘oudjes’ hebben zich kranig geweerd. Weliswaar werd met 1-3 verloren, maar die uitslag geeft een vertekend beeld van de wedstrijd. Met twee verloren sets van 21-25 en een gewonnen met 25-15 had het dubbeltje net zo goed de andere kant op kunnen rollen. De goed gevulde tribune liet in ieder geval merken dat ze hebben genoten. Xanthos gaat nog veel plezier aan deze jeugd beleven!